10 enkle råd som kan løfte ditt hjem

10 enkle råd som kan løfte ditt hjem

 

 1. Rydd/gi bort eller kast. Det er utrolig hvor mange gjenstander mange mennesker har rundt seg. Mye nips, eller bare rot. Lag rommene renere, og bytt heller på gjenstander slik at du får brukt tingene dine. På denne måten ”puster” du bedre. Men husk også på at det ikke skal bli sterilt hvis ”alt” er ryddet bort.
 2. Kast kunstige blomster, det er ikke bra Feng Shui å ha kunstige blomster, de virker døde. Naturlige planter/blomster gir deg friskhet og glede.
 3. Lys. Pass på at du får rikelig lys, enten det er ved naturlig lys eller fra lamper. Trekk gardinene til side og slipp lyset inn, og lys opp der det trengs med lamper. Husk på at vi trenger mer og mer lys jo eldre vi blir!
 4. Hold kjøkkenet rent, det blir mer innbydende og er hyggeligere når folk kommer uventet på besøk!
 5. Sørg for at det er normalt rent over alt, særlig på toalettet hvor folk har tid til å se seg om…
 6. Re alltid opp sengene. Det er så mye hyggeligere å komme inn på soverommet når det ser hyggelig ut der, og det tar ikke lang tid!
 7. Bruk en rolig fargepalett som basis. Det gir best helhet og det blir lettere å finne tilbehør. Bruk andre farger til å live opp,
  men pass på at det ikke blir ”fregnete” med dråper av samme farge flere forskjellige steder. Harmoner fargebruken, og vær modig med å sette sammen forskjellige mønstre og farger.
  Husk også å ha ulike strukturer/overflater slik at det blir mer spennende.
 8. Ikke kjøp mange gjenstander midlertidig! Spar heller til det du ønsker deg! Det er fryktelig dyrt å kjøpe midlertidig, og de blir ofte ikke så ”midlertidige” som man hadde tenkt på forhånd.
 9. Tenk helhet på ALT. Da mener jeg også sengesett, håndklær, tannbørster, pledd eller servicet. Det er viktig med en ”rød” tråd gjennon hele hjemmet. På denne måten kan man bytte rundt på ting fra rom til rom.
 10. I interiørverden finnes det også moter, og motefarger. Prøv å lage din stil etter hvem du/dere er, og hva du/dere liker. Jeg er ikke så opptatt av moter i interiøret, men mer interresert i å lage et hjem som passer til deg og din familie, og hvor man også kan implementere inn gamle ting som har affeksjonsverdi.

Den som intet våger, intet vinner :-­‐D